Składniki Twojego sukcesu

Aktualności

AktualnościAktualności

Nowe produkty w naszej ofercie

Dodano 2018-02-05

ISOLAN® 17 (INCI: Polyglyceryl-4 Diisostearate/Polyhydroxystearate/ Sebacate; Caprylic/Capric Triglyceride; Polyglyceryl-3 Oleate; Diisostearoyl Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoleate). Emulgator W/O pochodzenia roślinnego o doskonałej skuteczności w stabilizacji nawet bardzo wymagających  układów (np. emulsji w postaci aerozolu czy łatwo pękających). Zapewnia dużą swobodę w doborze lepkości emulsji, zawartości fazy olejowej czy obecności trudnych do stabilizacji dodatków takich jak np. wysoka zawartość elektrolitów czy pigmentów.

Dermofeel® NC (INCI: Polyglyceryl-3 Distearate; Glyceryl Stearate Citrate). Ekonomiczny emulgator  O/W doskonale łączący naturalne pochodzenie z  wysoka skutecznością. Szczególnie polecany  w recepturach zawierających kwasy organiczne jako „naturalne” konserwanty (pH 4.5 – 5.5). Dodatkowo, dermofeel® NC zapewnia  stabilność  emulsjom bez zagęstników poliakrylowych.

TEGO® Feel C 10 (INCI: Cellulose) jest dodatkiem sensorycznym opartym na naturalnej celulozie pozyskiwanej z drewna z lasów europejskich. Pozwala na skuteczną absorpcję sebum i oleju, uzyskanie efektu matującego i korzyści sensoryczne potwierdzone badaniami in vivo. Ta niepęczniejąca celuloza może być stosowana w emulsjach o/w i w/o oraz w kosmetykach niezawierających wody. Pomaga w osiągnięciu nowoczesnego odczucia kosmetyków pielęgnacyjnych, dekoracyjnych i do opalania.

AquaPront® (INCI: Water; Alcohol; Glycosphingolipids; Hordeum Vulgare Extract; Sodium Hyaluronate). Unikalne połączenie czynnika ochronnego i składników nawilżających.  Zapewnia natychmiastowy efekt  wypełnienia zmarszczek,  poprawę kondycji skóry  oraz długotrwałe wygładzenie jej powierzchni. W oparciu o technologię CERASOME®.

OxyForce® (INCI: Glycerin; Water; Perfluorodecalin; Simmondsia Chinensis Seed Oil; Sucrose Palmitate; Glycosphingolipids; Xanthan Gum; Sodium Benzoate; Potassium Sorbate).  Łatwy do wprowadzenia czynnik energetyzujący  o wysokiej skuteczności.  Opracowany aby pobudzać regenerację skóry twarzy i ciała oraz zapewniać jej dodatkową ochronę przed starzeniem. W oparciu o technologię CERASOME®.

InuMax Advanced Retinol® (INCI: Water; Caprylic/Capric Triglyceride; Glycerin; Polysorbate 20; Retinol; Inulin Lauryl Carbamate; Bentrimonium Chloride; Sucrose Laurate; Disodium EDTA;
preservative; auxiliary materials). Nowoczesny nośnik   8% kapsułkowanego retinolu.  Eliminuje problemy związane z wprowadzaniem tego składnika  do receptur. Wzmacnia  stabilność i biodostępność retinolu, zwiększa bezpieczeństwo jego stosowania.

ANTIL® 500 Pellets (INCI: PEG-200 Glyceryl Stearate). Innowacyjny, polimeryczny zagęstnik hydrofilowy do układów detergentowych. Pozwala na przygotowanie  receptur ekonomicznych kosmetyków myjących o znacznie obniżonej zawartości środków powierzchniowo-czynnych. Dzięki swojej unikalnej skuteczności może być  wykorzystany w  przygotowaniu trudnych do zagęszczenia, łagodnych kosmetyków do mycia skóry i włosów.

TEGO® Pep 4-Comfort (INCI: Glycerin (and) Water (and) Tetrapeptide-63 Acetate).  Tetrapetyd o unikalnej zdolności łagodzenia objawów podrażnienia i nadwrażliwości  skóry: pieczenia, zaczerwienienia, swędzenia i odczucia napiętej skóry. TEGO® Pep 4-Comfort zmniejsza  wrażliwość skóry na dotyk, wycisza stan zapalny i zaczerwienienie.

TEGO® CARE APD 18 (INCI: Polyglyceryl-6 Stearate, Polyglyceryl-6 Behenate, C18-22 Hydroxyalkyl Hydroxypropyl Guar). Wszechstronny, naturalny emulgator o/w o doskonałej zdolności stabilizowania nowoczesnych antyperspirantów i dezodorantów w postaci roll-on. Może być łączony większością stosowanych składników antyperspiracyjnych. Zapewnia efekt nawilżający i jest łagodny dla skóry. Jego wytwarzanie ze źródeł odnawialnych wspiera odpowiedzialną produkcję oleju palmowego.

TEGO® SOLVE  55 (INCI: Polyglyceryl-3 Caprylate/Caprate/Succinate; Propylene Glycol) jest bardzo skutecznym , nieoksyetylenowanym solubilizatorem olejków eterycznych i perfumeryjnych w produktach detergentowych i antyperspiracyjnych.  Otrzymywanym w 100 % ze źródeł odnawialnych, łatwy w użyciu, również w procesach na zimno. Zastosowany w produktach myjących działa łagodząco i nawilżająco. Zwiększa również  skuteczność  zmywania makijażu.

VARISOFT® EQ 100 (INCI: Bis-(Isostearoyl/Oleoyl Isopropyl) Dimonium Methosulfate) jest nowym, bardzo skutecznym  składnikiem do kondycjonowania włosów, o ulepszonym profilu ekologicznym. Ten skoncentrowany, 100 % produkt zapewnia doskonałe układanie, nawilżenie i zmiękczenie włosów. Może być stosowany we wszystkich typach kosmetyków do włosów, również tych wytwarzanych w procesie na zimno. Otrzymywany ze źródeł odnawialnych i łatwo ulegający biodegradacji kondycjoner doskonale wpisuje się w odpowiedzialne podejście przemysłu kosmetycznego do konieczności ochrony środowiska naturalnego.

VARISOFT® EQ F 75 Pellets (INCI: Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate; Cetearyl Alcohol) nowy, wygodny  w użyciu, skuteczny i ekonomiczny  składnik kondycjonujący pochodzenia roślinnego. Łatwo ulegająca biodegradacji substancja zapewniająca typowo kationowe odczucie na skórze i włosach.

TEGO® SULFOSUCCINATE DO 75 (INCI: Diethylhexyl Sodium Sulfosuccinate), anionowy środek powierzchniowo czynny polecany do produktów do mycia ciała / szamponów o dobrym pienieniu i  wysokiej zawartości olejów (do 50 %). Może być łączony z innymi anionowymi, amfoterycznymi i niejonowymi składnikami detergentowymi.

TEGO® SOLVE 61 (INCI: Polyglyceryl-6 Caprylate; Polyglyceryl-4 Caprate; Polyglyceryl-4 Cocoate; Polyglyceryl-6 Ricinoleate)jest otrzymywanym w 100 % ze źródeł odnawialnych, nieoksyetylenowanym solubilizatorem o wysokiej skuteczności wprowadzania składników lipofilowych do układów wodnych. Jest łatwy w użyciu, również w procesach na zimno i może być stosowany w produktach transparentnych. Nie wpływa negatywnie na pienienie produktów myjących. Jako ester poliglicerynowy spełnia  wymogi Ecocert. Dodatkowo TEGO® Solve 61 wykazuje działanie łagodzące i nawilżające czym poprawia efekt kondycjonujący produktów myjących.

SPHINGONY (INCI: Sphinganine) to pozyskiwany biotechnologicznie, identyczny z naturalnym odpowiednik cząsteczki o nazwie sfinganina. SPHNGONY bierze udział we wzmacnianiu mieszków włosowych, przywracaniu skórze głowy dobrej kondycji i procesach regulujących cykl życia włosów. Wykazuje szczególną skuteczność w przeciwdziałaniu łysieniu typu androgennego.

TEGO® CARE PBS 6 (INCI: Polyglyceryl-6 Stearate & Polyglyceryl-6 Behenate) bardzo skuteczny, nieoksyetylenowany emulgator O/W wytwarzany w przyjaznej dla środowiska technologii poligliceroli. TEGO® Care PBS 6 daje możliwość tworzenia wymagających emulsji w postaci fluidu. Może być wykorzystany do przygotowania nowoczesnych produktów do opalania zawierających wysokie koncentracje rozpuszczalnych w wodzie filtrów UV i innych trudnych dodatków takich jak substancje odstraszające owady czy naturalne konserwanty. Zapewnia doskonałą stabilność lotionów o niskiej lepkości oraz efekt nawilżający potwierdzony w testach in vivo.

Więcej...

zamknij
Strona korzysta z plików Cookies. Wkażdej chwili możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce. Zgodnie ze zmianami w Prawie Telekomunikacyjnym informujemy, że korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu.

Szczegółowe informacje dotyczące cookies znajdziesz tutaj